Wat is financial lease?

Financial lease is een voordelige en slimme vorm van leasen. Bij financial lease wordt de lease auto gefinancierd door de leasemaatschappij (juridische eigenaar) en wordt u de economische eigenaar. Hierdoor kan de lease auto als investering op uw bedrijfsbalans geplaatst worden, waardoor u in aanmerking komt voor de investeringsaftrek. Aan het einde van het contract wordt u ook de juridische eigenaar door het eigendom over te nemen van de leasemaatschappij. Dit laatste is een verschil met operational lease, waarbij de lease auto altijd eigendom blijft van de leasemaatschappij.

Wat is financial lease

Financial lease stelt u in staat om de investering in uw wagenpark buiten uw normale bedrijfsfinanciering te houden. U betaalt een maandelijks bedrag rente en aflossing. U bent de economische eigenaar van de auto en kunt zo uw nieuwe lease auto op de bedrijfsbalans plaatsen. Dit heeft als voordeel dat u de BTW af kunt trekken en kunt profiteren van de investerings- en renteaftrek. Dit betekent dat u géén belasting hoeft te betalen over (een deel van) het aanschaf bedrag. Hoe groot uw voordeel is, hangt af van de totale investeringen die u in het betreffende boekjaar hebt gedaan.

Voordelen financial lease

Het voordeel van financial lease is het feit dat u in feite een duurdere auto kunt rijden doordat de leasemaatschappij deze financiert. U ‘huurt’ de auto vervolgens van de leasemaatschappij waardoor u profiteert van de investeringsaftrek.

Aflossing

Bij financial lease met een slottermijn blijven de maandlasten voor uw leaseauto laag. U hoeft met een slottermijn niet het volledige leasebedrag af te lossen en dit levert aanzienlijk lagere maandlasten op. Over de slottermijn betaalt u tijdens de looptijd van het contract namelijk alleen rente, geen aflossing.

Pas aan het eind van de looptijd betaalt u de slottermijn. Dit kan bijvoorbeeld gedaan worden met de opbrengst van de auto die u inruilt of verkoopt. U stelt de slottermijn in overleg met uw autodealer vast, gebaseerd op een reëel bedrag en afgesteld op de restwaarde van uw auto. Door de slottermijn lager vast te stellen dan de inruilwaarde, ontstaat er aan het eind van het contract financiële ruimte. Deze kunt u dan weer gebruiken bij aanschaf van een volgende auto met financial lease. Blijft u liever rijden in dezelfde lease auto? Dat kan door de slottermijn te voldoen of de auto te laten herfinancieren.

Verzekering en wegenbelasting

De verzekering sluit u zelf af. Heeft u een hoge korting opgebouwd dan blijft dat voordeel voor u behouden. De wegenbelasting betaalt u ook zelf. Dit zijn BTW vrije kosten en worden bij een operationele lease in het geheel mee genomen en dus met BTW belast. Indien u niet BTW plichtig bent betaald u hierover bij een financiële lease dan ook geen BTW.

Kenteken bewijs

De auto komt op naam van uw bedrijf te staan.

Stuur mij een vrijblijvende Financial Lease offerte